Λούβρου, Ελένη
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ελένη Λούβρου

Η ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΒΡΟΥ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην εφαρμοσμένη ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Brunel και στην ψυχολογία από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Η επαγγελματική της εμπειρία στον χώρο του αυτισμού ξεκίνησε το 2000 στο Λονδίνο. Από τότε εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος με παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αυτισμό, αλλά και τυπικής ανάπτυξης. Έχει συνεργαστεί με διάφορα κέντρα, συλλόγους και φορείς και είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια με θέμα τον αυτισμό. Με την ιδιότητα της πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας της Gordon Hellas οργανώνει ομάδες γονέων που βασίζονται στο διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο «Το εργαστήριο του αποτελεσματικού γονέα». Έχει μεταφράσει τα βιβλία Εκπαιδεύοντας τα παιδιά με αυτισμό στην ανάγνωση του νου (P. Howlin, S. Baron-Cohen & J. Hadwin, Teaching Children with Autism to Mind Read) και Το μοντέλο πρώιμης παρέμβασης του Denver για μικρά παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (S.J. Rogers, G. Dawson, The Early Start Denver Model For Young Children With Autism) από τις εκδόσεις Γλαύκη, ενώ το βιβλίο Πρώιμη παρέμβαση για το παιδί με διαταραχή αυτιστικού φάσματος: Χρησιμοποιώντας καθημερινές δραστηριότητες για να βοηθήσουμε τα παιδιά να Συνδεθούν, να Επικοινωνήσουν και να Μάθουν (S. J. Rogers, G. Dawson και L. A. Vismara, An Early Start For Your Child With Autism. Using Everyday Activities To Help Kids Connect, Communicate And Learn) είναι υπό έκδοση.

Είναι μητέρα τριών παιδιών.

www.elenilouvrou.gr, info@elenilouvrou.gr

Η Ελένη Λούβρου και η Παναγιώτα Πλησή, εκτός από τη συγγραφή του πρώτου βιβλίου της σειράς αυτής, έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, καθώς και ως εισηγήτριες σε σεμινάρια για τον αυτισμό.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, που αφορά παιδιά 4 έως 12 ετών, έχει μεταφραστεί στα ιταλικά με τον τίτλο Autismo: Le regole non scritte del comportamento sociale per bambini e per ragazzi da 4 a12 anni και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anicia.

Ομάδα στο Facebook:

https://www.facebook.com/groups/332918220438807/

YouTube κανάλι: Τα βιβλία μας για τον αυτισμό

https://www.youtube.com/channel/UCVUI_dIKvwNAC5sDNRIPfjw

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν
[ 2 ΕΙΔΗ ]
Ελένη Λούβρου
Παναγιώτα Πλησή

Αυτισμός – Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για εφήβους (με οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς)

[ + ]
Ελένη Λούβρου
Παναγιώτα Πλησή

Αυτισμός – Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών (με οδηγίες για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς)

[ + ]