Σαβιάνο, Ρομπέρτο
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ρομπέρτο Σαβιάνο

Ο Ροµπέρτο Σαβιάνο γεννήθηκε το 1979 στη Νάπολη. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήµιο της Νάπολης. Συνεργάζεται µε εφηµερίδες και περιοδικά σε όλο τον κόσµο (La Repubblica, Τhe New York Times, El Paίs, Dagens Nyheter).
Το 2006 κυκλοφόρησε στην Ιταλία το βιβλίο του Γόµορρα, που έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες (Εκδ. Πατάκη, 2007). Eξαιτίας των αποκαλύψεων για την εγκληµατική δράση της Καµόρρα που περιέχονται στο βιβλίο, η ζωή του απειλείται και έκτοτε ο ίδιος ζει σε καθεστώς αστυνοµικής προστασίας.
Το 2009 κυκλοφόρησε το Αντίθετο του θανάτου (Εκδ. Πατάκη, 2009), το 2010 Η oµορφιά και η κόλαση (Εκδ. Πατάκη, 2011), που τιµήθηκε την ίδια χρονιά µε το Βραβείο Eυρωπαϊκού Bιβλίου (Le prix du livre europeen), το 2011 Ο αγώνας συνεχίζεται (Εκδ. Πατάκη, 2013), το 2013 το ΜηδένΜηδένΜηδέν (Εκδ. Πατάκη, 2014) και το 2016 η Τράτα των παιδιών (Εκδ. Πατάκη, 2019), το πρώτο µυθιστόρηµά του, του οποίου η κινηµατογραφική µεταφορά από τον Claudio Giovannesi απέσπασε την Αργυρή Άρκτο για το καλύτερο σενάριο στην Berlinare 2019, καθώς και το βραβείο της κριτικής επιτροπής του Festival international du Film Policier de Beaune 2019. To 2020 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το μυθιστόρημά του Άγριο φιλί.

Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν
[ 9 ΕΙΔΗ ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Άγριο φιλί (e-book / epub)

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Άγριο φιλί

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Η τράτα των παιδιών (e-book / epub)

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Η τράτα των παιδιών

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

ΜηδένΜηδένΜηδέν

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

ΜηδένΜηδένΜηδέν (e-book / epub)

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Ο αγώνας συνεχίζεται (ενάντια στη διαφθορά και τη μαφία που εκμεταλλεύεται και την οικονομική κρίση)

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Η ομορφιά και η κόλαση

[ + ]
Ρομπέρτο Σαβιάνο

Γόμορρα – Ταξίδι στην οικονομική αυτοκρατορία και στο όνειρο για κυριαρχία της Καμόρρα

[ + ]