Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια

Άγγελος Σικελιανός: Bαθμίδες μύησης

ΚΩΔΙΚΟΣ · 04383
ISBN · 9789601603834
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΒΑΡΟΣ · 0.43580952380952kg
ΣΕΛΙΔΕΣ · 328
ΠΡΩΤΗ EΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ · Απρίλιος 2002
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ EΚΔΟΣΗ · Οκτώβριος 2011
Διαθέσιμο
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Στο βιβλίο αυτό η Ρίτσα Φράγκου-Κικίλια εξετάζει από διάφορες οπτικές την πολυσύνθετη ποιητική προσωπικότητα τού Αγγελου Σικελιανού

Η συγγραφέας αποδεικνύει ότι ο μείζων λυρισμός τού ποιητή μας ήπιε από ποιητικές πηγές καθαρές και τροφοδοτήθηκε από τη φιλόσοφη σκέψη αφενός μεν των αρχαίων ελλήνων, αφετέρου δε των δυτικών φιλοσόφων, κυρίως εκείνων που πέραν του συστηματικού τους προβληματισμού διέθεταν και ένα έντονο όραμα. Προχωρώντας βαθμηδόν, η Ρίτσα Φράγκου-Κικίλια επισημαίνει με ποιους τρόπους ο Αγγελος Σικελιανός αξιοποίησε την προηγούμενη πείρα και πώς η προσωπική του λυρική φωνή, ο διακαής πόθος του για την ανθρώπινη ενότητα και ο διαρκής προβληματισμός του για τα μεγάλα ερωτηματικά των ανθρώπων, σε επίπεδο ατομικό και κυρίως συλλογικό, παραμένουν εναγωνίως στην επικαιρότητα.  

Σχετικά Αρχεία
Link-ID Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 21392
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ · ΤΗΛEΦΩΝΟ 210 365 0080 ·  
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια

H Pίτσα Φράγκου-Kικίλια γεννήθηκε στον Bόλο. Eκεί τελείωσε το Eλληνογαλλικό Γυμνάσιο της Σχολής Kαλογραιών “Saint Joseph”. Eίναι πτυχιούχος της Φιλολογίας, της Iστορίας-Aρχαιολογίας καθώς και της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Aθήνας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές κλασικής και νεοελληνικής Φιλολογίας στο Gottingen της Γερμανίας.
[ + ]
Εργογραφία
Ρίτσα Φράγκου - Κικίλια

Άγγελος Σικελιανός: Bαθμίδες μύησης

[ + ]