Σχολικά
David Crystal

Λεξικό γλωσσολογίας και φωνητικής

ΚΩΔΙΚΟΣ · 04859
ISBN · 9789601608594
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · A dictionary of linguistics and phonetics
ΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ · Ελληνικά
ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ · Αγγλικά
ΒΑΡΟΣ · 0.93kg
ΣΕΛΙΔΕΣ · 544
ΠΡΩΤΗ EΚΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ · Δεκέμβριος 2003
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ EΚΔΟΣΗ · Μάιος 2008
Υπό νέα έκδοση
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Tο Λεξικό Γλωσσολογίας και Φωνητικής του Ντέιβιντ Κρύσταλ έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενημερωμένα και εμπεριστατωμένα βιβλία αναφοράς στη Γενική Γλωσσολογία παγκοσμίως

Η ελληνική του έκδοση είναι στην ουσία το πρώτο επιστημονικό λεξικό Γενικής Γλωσσολογίας που εκδίδεται στα Ελληνικά. Περιέχει 4.000 γλωσσολογικούς όρους, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους κλάδους της σύγχρονης Θεωρητικής και Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας (φωνητική, φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη, σημασιολογία, πραγματολογία, κοινωνιογλωσσολογία, ψυχογλωσσολογία, λεξικολογία, ανάλυση λόγου, υπολογιστική γλωσσολογία) και έχουν αποδοθεί και προσαρμοστεί στην ελληνική γλώσσα λαμβάνοντας υπόψη την υπάρχουσα ελληνόγλωσση βιβλιογραφία της επιστήμης. Στα ερμηνεύματα δίνεται πλήρης σχολιασμός του κάθε όρου, με παραπομπές σε άλλους συσχετιζόμενους όρους, ενώ παρατίθενται παραδείγματα από διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες γλώσσες. Το λεξικό αυτό αποτελεί συνοπτική, εμπεριστατωμένη αλλά και συστηματική εισαγωγή στην πλειονότητα των εννοιών της σύγχρονης επιστήμης, καθώς και χρήσιμο εργαλείο στην εν γένει ερευνητική και διδακτική ενασχόληση ειδικών και μη με τη Γλωσσολογία.  

Σχετικά Αρχεία
Link-ID Κωδικός Βιβλίου στον Εύδοξο: 21733
[ ΠΡΟΒΟΛΗ ]
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ · ΤΗΛEΦΩΝΟ 210 365 0080 ·  
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

David Crystal

Ο Ντέιβιντ Κρύσταλ είναι ένας από τους διαπρεπέστερους γλωσσολόγους του κόσμου. Επίτιμος καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Bangor). Έχει επιμεληθεί πολλές γενικές εγκυκλοπαίδειες και έχει συγγράψει σχολικά εγχειρίδια για τη μελέτη της γλώσσας, όπως την “Εγκυκλοπαίδεια της Αγγλικής Γλώσσας” του Cambridge (1995) και το “Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό της Γλώσσας” (Blackwell, 1992).
[ + ]
Εργογραφία
David Crystal

Ένα μικρό βιβλίο για τη γλώσσα (e-book / epub)

[ + ]
David Crystal

Ένα μικρό βιβλίο για τη γλώσσα

[ + ]
David Crystal

Λεξικό γλωσσολογίας και φωνητικής

[ + ]