03 · 08 · 2023
Fideua από το βιβλίο «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο» του Βαγγέλη Δρίσκα

Fideua από το βιβλίο «Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο» του Βαγγέλη Δρίσκα
Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο
Βαγγέλης Δρίσκας

 

Fideua

Υλικά για 4 μερίδες
·  500 γρ. χοντρός φιδές
·  1 κιλό μύδια με κέλυφος καθαρισμένα και πλυμένα
·  500 γρ. γαρίδες
·  1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
·  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου
·  1 καρότο τριμμένο
·  1 κολοκυθάκι τριμμένο
·  1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
·  ελαιόλαδο
·  125 ml λευκό κρασί
·  από 1 κουτ. γλυκού θυμάρι και βασιλικό
·   ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
·   ανθός αλατιού σε νιφάδες

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις γαρίδες και κρατήστε τα κεφάλια τους. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα 4-5 λεπτά σε δυνατή ένταση και μετά προσθέστε το κρασί, το κολοκυθάκι και το καρότο. Μόλις στεγνώσει το μείγμα, αφαιρέστε τα κεφάλια από τις γαρίδες, πιέζοντάς τα για να βγάλουν όλη τους τη νοστιμιά μέσα στη σάλτσα. Ρίξτε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, το θυμάρι, τον βασιλικό και μισό λίτρο νερό. Αλατίστε και, μόλις πάρει βράση το μείγμα, προσθέστε τον φιδέ (σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια) και τα μύδια. Ανακατέψτε και αφήστε σε μέτρια ένταση μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να μαγειρευτεί ο φιδές. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε την ψίχα από τις γαρίδες σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Αλατίστε τες και ρίξτε τες στο φαγητό, προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Η συνταγή της ημέρας είναι η Fideua από τον Βαγγέλη Δρίσκα. Βρείτε περισσότερα στο βιβλίο του “Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο“, βραβευμένο με το Βραβείο Gourmand ως το καλύτερο βιβλίο διάσημου Ευρωπαίου Chef.

Σχετικά βιβλία
Βαγγέλης Δρίσκας

Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο (χαρτόδετο)

[ + ]
Βαγγέλης Δρίσκας

Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο (σκληρόδετη έκδοση)

[ + ]
Βαγγέλης Δρίσκας

Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο (χαρτόδετο) (e-book / epub)

[ + ]
Διαβάστε επίσης
20 · 12 · 2023

21 Δεκεμβρίου – Χάρισε ένα βιβλίο, δυνάμωσε το φως

[ + ]
30 · 11 · 2023

Ο Θεόδωρος Γρηγοριάδης γράφει για το «Ένα ποτήρι οργή» του Raduan Nassar

[ + ]
16 · 11 · 2023

Νήματα που ενώνουν της Κίκας Χατζοπούλου

[ + ]
09 · 11 · 2023

Η τέχνη του τρεξίματος

[ + ]
07 · 11 · 2023

Ο Χρήστος Χωμενίδης για τον Ζουλφί Λιβανελί

[ + ]
27 · 10 · 2023

10 Iδέες-προτάσεις που θα αποτελέσουν ενδιαφέροντα κίνητρα ανάγνωσης

[ + ]